Porovnat nabídky

Pokud přemýšlíte o prodeji svého bytu a nevíte, zda s prodejem už začít nebo ještě počkat, jestli ceny ještě porostou nebo Vás tohle téma prostě jenom zajímá, tak čtěte dál.

Podle serveru valuo.cz vzrostly ceny bytů v Jičíně mezi rokem 2018 a 2019 o neuvěřitelných14%!!! A i v předchozích letech byl růst podobný. To znamená, že ceny bytů v Jičíně ještě nikdy nebyly vyšší než dnes.

Jičínské byty jsou v porovnání s ostatními okresními městy 8. nejdražší v ČR (z toho je 5 měst ve středočeském kraji). Jsou dražší než v některých krajských městech jako je Ústí nad Labemnebo Ostrava a jsou pouze v těsném závěsu za městy Liberec a Plzeň. Důvodů je proto hned několik: 1. Jičín je opravdu pěkné a čisté město. 2. Výborná dostupnost do Hradce Králové, Liberce, Mladé Boleslavi i Prahy. 3. Nízká nezaměstnanost.

Otázkou je, jak tato růstová situace může ještě dlouho pokračovat. Dle mého názoru (nejen)jičínské nemovitosti narazily na cenový strop a to hlavně z těchto důvodů:

  1. Přesto, že jsou hypotéky ještě stále dostupné, letos už není tak snadné získat úvěr nabydlení jako tomu bylo v předchozích letech.
  2. Ekonomika České republiky začíná zpomalovat a to postupně začíná mít dopad na automobilový průmysl, na kterém je velká část Jičína závislá.
  3. Jičínské firmy musí reagovat na ekonomický vývoj a připravují se na snižování počtu zaměstnanců (většinou od konce roku 2019).

V důsledku těchto tří faktorů dochází ke snižování poptávky po bytech. Proto zde nevidím prostor pro další cenový růst nemovitostí v příštích letech. Naopak je velmi pravděpodobné, že ceny začnou mírně klesat.

Jestli zvažujete prodej bytu v Jičíně v příštích 3 letech, tak je téměř jisté, že prodejní cena nebude vyšší než v dnešní době.

Pokud byste potřebovali s prodejem pomoci a rádi prodali za co nejvyšší cenu, tak se na mne neváhejte obrátit. Pro prezentaci nemovitostí mých klientů používám moderní technologie, jako jsou virtuální prohlídky, video prohlídky, online marketing atd.

Takže jestli by se Vám takový způsob prezentace líbil, zavolejte mi a můžeme si o tom spolu popovídat třeba u dobré kávy.